Muur

‘Ben je niet bang’? ‘Je weet helemaal niet hoe dingen gaan lopen’?

Nee, zeg ik vol overtuiging. ‘Dat is juist mooi. Alles ligt open.  Nu heb ik nog makkelijk praten want ik ben nog in mijn vertrouwde omgeving. Ik weet niet hoe ik het straks ga ervaren…maar dat ik op een gegeven moment met mijn hoofd ergens tegen een muur loop is wel zeker’.

Dat die muur zo snel kwam had ik niet verwacht…

Het was ook een hele andere muur dan die ik verwacht had. Ik verwachtte ‘problemen’ met het stilstaan. Daar ben ik namelijk niet goed in. Vooruit wil ik! Altijd.

De muur van loslaten van zekerheid had ik niet zien aankomen. Totaal niet. In mijn geval het loslaten van inkomen. Al 4 weken van de 5 die we nu weg zijn maak ik me ‘zorgen’ of ons concept wel aan gaat slaan. En wat nu als het niet aanslaat? Wat doen we dan? Hoe makkelijk is het om in het buitenland te werken?

Allemaal dingen waar ik ALLE tijd voor heb om over na te denken…

Uiteraard hebben we alles goed geregeld, er heel goed over nagedacht en er voor gezorgd dat we minstens 1 jaar vooruit kunnen maar toch….

Hardnekkig

Geld nam in het gezin waar ik uit kom een belangrijke plaats in. Er was genoeg en toch moest er altijd bij. Niet om te verbrassen maar puur als reserve. Mijn vader voelde zich comfortabel wanneer er meer dan voldoende geld op de spaarrekeningen stond.

Dat het loslaten van de zekerheid inkomen voor mij hardnekkig is snap ik wel.

Vol vertrouwen

Dit voelt absoluut niet comfortabel en toch heb ik alle vertrouwen in ons, in mezelf en in de toekomst.

Inmiddels weet ik wel wie ik ben, waar ik voor sta, hoe ik in dingen sta, hoe ik werk en hoe ik met dingen om ga.

Waar ik ook heen ga, ik neem mezelf mee. En dit geeft vertrouwen.

Droom

Ken de het boek ‘de Alchemist’ van Paulo Coelho?

‘Als je je droom leeft, als je doet wat je hart je ingeeft,  werkt het hele universum mee om jouw droom te verwezenlijken’.

‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren… Waar je hart is, is ook je schat.’

Vaar een week met ons mee en leer luisteren naar het fluisteren van je hart zodat het niet hoeft te SCHREEUWEN.

Steun ons!