KLANTERVARINGEN

Oktober 2019

Uit het verleden ken ik José-Anne. Sinds ik haar avontuurlijke verhaal had gehoord had ik de wens mee te gaan. Mee te gaan op de catamaran met José-Anne en David.

Mijn verwachtingen van ZILT, ondersteuning in de koerswijzigingen van mijn leven op een mooie boot met goed gezelschap, zijn overtroffen. Ik heb heerlijk vegetarische gerechten ontdekt tijdens de ondergaande zon op een droomboot terwijl ik met zowel persoonlijke als zakelijke vraagstukken op weg werd geholpen door de gastvrouw en gastheer. David en José-Anne voelen als gastheer- en vrouw aan welke balans in gezelschap en rust werden gewenst.

Deze ervaring had ik niet willen missen. Sterker nog, ik ben van plan nog eens te gaan. Bedankt voor deze unieke ervaring David en José-Anne!

Ernst Dijkman

Ondernemer, Jumbo Ernst Dijkman

Oktober 2018 Cascais (Lissabon)

Omdat ik in de toekomst (2021) voornemens ben de wereld rond te zeilen heb ik een reis geboekt op ZILT. Nog niet eerder heb ik op een catamaran gezeild en ben benieuwd hoe ik dit ervaar.  Hoe is het om op een zeilboot te leven en wat heb ik nodig om deze stap te kunnen maken? Ik hoor zo graag ervaringen van andere zeilers.

Het is best spannend om een aantal dagen aan boord te verblijven bij mensen die je helemaal niet kent.  Maar ik het niet beter kunnen treffen. De mooie, diepgaande gesprekken met Jose-Anne en David hebben me enorm aangesproken. Net als de voortreffelijke kookkunsten van Jose-Anne en het feilloos ingaan op wensen van mij als gast. De vrijheid om te kunnen doen en laten wat je zelf voor ogen hebt. De tips die ik heb mogen ontvangen en alle ervaringen die ik heb mogen horen.

ZILT is een geweldig schip om te mogen verblijven. Ruim, schoon, goed verzorgd en een heerlijk ruime hut.

De gesprekken met Jose-Anne en David én met de andere vertrekkers die in Cascais orkaan Lesley afwachtten hebben me enorm tot nadenken gezet en tot het nemen van beslissingen. Waarbij geldt dat iedere keuze de koers van je leven bepaald.

Mijn verblijf op ZILT  is me meer dan uitstekend bevallen. Op alle punten een 10!

Dank jullie wel voor de gastvrijheid en de mooie tijd die ik aan boord van ZILT samen met jullie en Lulu heb mogen doorbrengen. Geweldig dat jullie dit doen!

Jean Paul Lansdaal oktober 2018

Interim - Control - Audit & Risk , Lansdaal Financieel Advies & Interim Management

Spanje oktober 2018

De hele reis heb ik van begin tot eind en daarna nog als heel bijzonder ervaren. De coach reis is voor mij al begonnen vóórdat ik me had aangemeld.

In een gesprek met iemand uit mijn netwerk waarin ik aangaf naar iets op zoek te zijn, gebeurde er iets uitzonderlijks: zonder veel context en een duidelijke vraag zei ze: ik weet niet waarom ik dit zeg maar ik denk dat je maar eens op de website van Zilt-catamaran moet kijken.

Tijdens het bekijken van het filmpje op de site werd ik overmand door emoties. Ik wist nog niet precies waarom, was het de combinatie van het zeilen op een catamaran en de zoektocht aangaan met mijzelf of was het gewoon een mogelijkheid die zich aandiende op het juiste moment? Hoe dan ook, ik heb diezelfde dag mijn Zilt reis nog geboekt.

Eenmaal aan boord werd het me heel duidelijk. De rustgevende vanzelfsprekendheid dat ik er mocht zijn bij Jose Anne en David; dat ik gewoon kon invoegen in hun leven aan boord. En dat Jose Anne me vragen stelde uit hoeken die ik niet kende; bijvoorbeeld hoe ik mijn talenten ook kan inzetten voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling (in plaats van allen voor opdrachten van mijn klanten…). Hoe Jose Anne me liet inzien dat ik ook de keuze kan maken om juist mijn multi potentie de ruimte te geven in plaats van het kiezen voor slechts een aspect van mijn gedachten en interessewereld. Klinkt zo op papier wellicht niet zo wereldschokkend maar juist door de benadering van Jose Anne is dit wel wat het voor mij was: transformationeel, thuiskomend in mijn gevoel en richtinggevend aan mijn toekomst.

Rustig, respectvol confronterend, no nonsens en ze kon om hoekjes kijken met mij waar ik nog niet eerder gekeken had. David was op fijne manier non present; hij was er maar ook weer niet. Hulp biedend op de achterhand en als kapitein een feestje.

Een absolute aanrader! 

Fenna Boeke oktober 2018

Kwartiermaker - Programma manager, Fenna Boeke

 

“Mee op de deining van de oceaan en het ritme aan boord”

Sinds begin 2018 ondersteun ik José-Anne en David bij het samenstellen van hun boek Los & Laten. Gaandeweg dit proces ontstond spontaan het idee om zélf hun concept te erVAREN. Deze zomer verbleef ik een week aan boord van ZILT. Zónder specifieke coachvraag of koerswijzigingswens. Ik lig namelijk al op koers en prijs me dagelijks gelukkig met mijn zelfstandig bestaan als tekstschrijfster. ‘Krachtig op koers’ noemde José-Anne het. Wel had ik de wens om soms wat luchtiger in het leven te staan. Ook dáár leent een verblijf aan ZILT zich uitstekend voor. Ik liet me meevoeren op de deining van de oceaan en het ritme aan boord. Niet te veel willen, maar het nemen zoals het komt.

De oceaandeining is in mijn lijf gaan zitten. Ook nu ik weer enige weken van boord ben, kan ik het gevoel van ‘los en laten’ zo weer oproepen als ik merk dat ik ga forceren. Aan boord stond ik mezelf toe om niks te doen (tamelijk uniek), veel te slapen (zeldzaam uitgerust na een periode van huis) en nieuwe dingen uit te proberen (suppen bijvoorbeeld terwijl we voor een idyllische Spaanse baai voor anker lagen). Die week stond er weinig wind, waardoor we de motor nodig hadden om te kunnen zeilen. Natuurlijk was dat jammer, maar ook dát is leren omgaan met de omstandigheden zoals ze zijn. Dus dompelde ik me onder in het rustige tempo.

José-Anne en David boden alle ruimte om gewoon te zijn. Ik voelde me bij hen 100% op mijn gemak. David neemt zijn taak als schipper serieus en zorgt goed voor ZILT. Als je net als ik niet veel van zeilen weet, geeft dat veel vertrouwen. Intussen genoot ik een week lang van het oog dat José-Anne heeft voor de ander, maar ook van de aandacht die zij stopte in het bereiden van pure ingrediënten tot heerlijke maaltijden.

Eenmaal thuis blijkt dat ik, naast het oproepen van de oceaandeining, enkele gezonde gewoonten mee van boord heb genomen (het maken van verse soep bijvoorbeeld). Een week aan boord van ZILT heb ik ervaren als een voorrecht. Een bijzondere ervaring die zorgt voor een mooie herinnering. De dolfijnen die ik voor de Spaanse kust heb mogen spotten, maken die herinnering compleet.

Hennie van de Kar-Vervooren

 

Hennie van de Kar - Vervooren, Augustus 2018

Tekstschrijfster, Hennie van de Kar - Vervooren Tekstschrijfster

Door het fantastische eten, de heerlijke luxe van de ‘loft’, de gastvrijheid en de vakbekwaamheid heb ik me heel erg veilig en welkom gevoeld. Een warm bad, ondanks de bewolking en temperatuur . Ik heb het meedeinen, het loslaten, het vastzitten allemaal gevoeld en er mijn lessen uitgehaald. Wat ik ook gevoeld heb is het proces van David en Jose-Anne zelf. Hun proces van meedeinen, loslaten en vastzitten. De les die ik daaruit gehaald heb is dat iedereen mens is, dromen heeft, voor uitdagingen staat, hordes neemt en bijstuurt.

 

Francis van Wanrooij - van Hees

Bureau P-zaken

Op 25 augustus jongstleden waren wij voor een lang weekend te gast bij David en Jose-Anne op hun schip ZILT. Het was – in 1 woord – fantastisch.

ZILT is een catamaran van, voor ons althans, enorme omvang. Een prachtig schip, mooi gestroomlijnd en voorzien van werkelijk alle denkbare comfort. Een groot terras op het achterdek, een goed uitgeruste keuken, 3 ruime slaapkamers in de drijvers en uitstekend sanitair. Een drijvend hotel. De mogelijkheid om op blote voeten letterlijk over het hele schip te kunnen lopen en het luieren in de trampolines op het voordek geeft een geweldig en rustgevend gevoel. Onder het genot van een hapje en een drankje. Een ultieme ervaring.

Onder het mom van testen en proefvaren voordat het echte mediterrane werk straks begint voor David en Jose-Anne werd ons de ruimte gegeven om volledig lui te zijn of om mee te zeilen. Zo we wilden. Gezegd moet worden dat onze gastvrouw- en heer de kunst van het varen met zo’n schip van deze afmeting tot in de finesses beheersen. Ze geven toelichting als je dat wilt en nemen je mee in het zeiljargon. Een ‘lijn’ een ‘touw’ noemen bijvoorbeeld, leer je binnen een mum van tijd wel af.

Hoewel Christine en ik in het verleden veel zeilervaring hebben opgedaan is de catamaran een ervaring die toch wel volledig anders is. ZILT is een comfortabel schip en zeer stabiel. Helaas hebben we snelheid en avontuurlijk zeilen niet kunnen ervaren omdat het IJsselmeer, normaal bekend om een zeer korte, ‘pukkelige’ golfslag, dit weekend een spiegel was. 0 Bft. Dat leverde wel prachtige vergezichten en plaatjes op. Naast het ‘proef’ varen hadden we alle tijd om te ‘proef’ eten en drinken. Ook daar zijn de gastvrouw- en heer bijzonder goed in.

David en Jos, enorm bedankt voor jullie gastvrijheid en goede zorgen. Bijzonder veel succes maar vooral veel plezier met jullie avontuur.

Kun jij je helemaal vinden in de combinatie avontuur, sportief bezig zijn, rust, heerlijk eten en drinken, goede gesprekken en bovenal genieten? Ga zeker eens mee met de ZILT.

Christine Kwekkeboom en Maarten de Louw, September 2017

Volg ZILT

Volg ZILT op de volgende Social Media kanalen

Word ZILT VIP

Geniet van deze voordelen:
√ Je bent als eerste op de hoogte van evenementen, nieuwtjes en acties
√ Bovendien ontvang je de glossy
√ En ontvang je een uitnodiging voor de VIP borrel, neem een introducé mee
√ Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief
√ Verder bekijk je als eerste de mooiste foto's en video's van onze reizen

ZILT gaat charteren

Catamaran ZILT ligt tot en met maart 2021 in Portimão en biedt vanuit hier de meest ultieme charter experience aan. Ga mee op een van de prachtige dagtochten en geniet van de ZILT experience. Kijk op www.zilt-catamaran.com voor alle mogelijkheden

Heb je een speciale wens of wil je je lief verrassen? Bel of mail ons, we vinden het super om samen jouw idee vorm te geven.

Winter 2020 in Portimão

Deze winter blijven we in Portimão. Van hieruit kijken we hoe de dingen zich ontwikkelen.  Het klimaat is heerlijk, de omgeving meer dan prachtig en er zijn enorm veel zeilers die hetzelfde doen. Dus deze winter komen we wel door.  Om vervolgens in het vroege voorjaar  de Middellandse Zee in te gaan. 3 Keer is scheepsrecht.

Steun ons!