Het vertrek…

We vertrekken. Eindelijk! Eindelijk…

Ineens was het 11 mei. Een moment waar we al jaren naar toe werkten. Het was tijd om te gaan. De laatste week hebben we zoveel afscheid genomen, soms 1 keer, van sommigen 2 keer en van enkelen zelfs 3 keer.  En dat ‘afscheid’ nemen hakt er flink in.  Dus tijd om te gaan.

Vrijdag 11 mei 2018, een prachtige dag om te vertrekken. Het weer zat mee, de zee was heerlijk en wij klaar om te ervaren.

Wat waren die 2 laatste weken mooi. Zoveel warme, lieve ontmoetingen. Zoveel lieve mensen waar we heerlijke momenten mee hebben doorgebracht. Onze lieve buufjes, lieve vriendinnen, kennissen en zelfs mijn moeder is aan boord geweest. Ondanks dat ze bang was dat we haar in het water zouden gooien (gekke ziekte Alzheimer) heeft ze het toch gedurfd aan boord te stappen. Ik ben heel blij dat ze ZILT gezien heeft.

De avond voor ons vertrek stroomt de haven vol. Hemelvaartdag, daar hebben we niet aan gedacht. Afgeladen vol ligt de haven, 4 rijen dik. Met geen mogelijkheid kunnen we er morgenochtend uit. Uiteraard droom ik s’nachts hoe we hier weg moeten komen… en zo als altijd, lost het zich van zelf op.

Van onze lieve Belgische buren, die het fantastisch vinden wat we gaan doen, krijgen we een reep chocolade met allerlei lieve boodschappen er op. Onder andere: ‘in de zin van; tijd naast je neerleggen’. Als we de motoren starten nemen we afscheid en ze trekken ons zijwaarts. De 3e boot in de rij voor ons trekt ons mee om en zonder problemen varen we weg. Dat was weer een nacht voor niets rusteloos geweest.

Eerst gooien we de tanks vol en dan varen naar de Haringvlietbrug. Ondertussen liggen we hier al 30 minuten als David toch maar eens gaat bellen. Het is een feestdag dus blijkt de brug pas om 09.30 te openen in plaats van 09.00. Lekker voorbereid….

Het is een heerlijke dag om op het water te zijn. Er is nauwelijks wind maar je koesteren in de zon op de eerste dag van het leven van je droom is geweldig.

Aan het eind van de dag komen we aanvaren bij de Oosterschelde brug. Het sein staat op groen dus we kunnen meteen naar binnen. David draait ineens om en belt de sluiswachter. Deze brug blijkt niet open te kunnen maar lukt het ons hier onder door te varen. Alweer lekker voorbereid…

Op dit moment is de hoogte van de brug 20.80 meter is en we hebben 20.00 meter nodig. Komen we goed weg.

We vinden een fijne plek in de haven van Roompot marina. Wat is het hier heerlijk. Een rustige plek, fantastisch weer, prachtig uitzicht. We vermaken ons opperbest. Terwijl David zijn hengel uit gooit drinken we een wijntje en nog een…

In verband met de waterstand besluiten we nog een nachtje te blijven. We fietsen, wandelen, genieten op ZILT en s’avonds eten we bij de Sea Farm een heerlijke fruit de mer. 

Morgen op weg naar Nieuwpoort.

(Foto’s komen zodra we fatsoenlijk internet hebben. Na 3,5 week is dat helaas nog niet 1 keer gelukt)

Steun ons!